Man vet aldrig hur det går…

Lögner ledde till förlorad vårdnad för mamma.

DJ skriver följande:

Nacka tingsrätt pekade på att det förelåg en allvarlig konflikt mellan parterna som påverkat sonen negativt. Domstolen ansåg också att mammans anklagelser mot pappan framstod som vaga och saknade stöd i någon bevisning.

Tingsrätten understryker att kvinnan inte visat någon bestörtning över de påstådda övergreppen och att hon senare gått med på växelvis boende. Inte heller misshandelsanklagelserna ansågs som tillräckligt underbyggda för att tas med i bedömningen.

På grund av parternas omfattande konflikt ansågs gemensam vårdnad inte vara ett alternativ. Eftersom mamman hade visat en ovilja att arbeta för umgänge med pappan och eftersom han befanns vara den som bäst kunde främja ett gott förhållande till båda föräldrarna gavs pappan ensam vårdnad om sonen – dock med viss umgängesrätt för mamman.

Tingsrätten har alltså sett vad mamman gjort och de har sett hur hon är som person och förälder. De valde att se till den gemensamma sonens bästa och gav pappan vårdnaden.
Svea hovrätt fastställde tingsrättens dom och jag hoppas att denna pojke som allt har kretsat kring när det gäller falska anmälningar och annat får en lugn och trygg uppväxt.

Jag är glad att både tingsrätt och hovrätt såg och agerade mot det vad mamman har gjort och att de valde att se till barnets bästa när det gäller vem som var lämpligast som vårdnadshavare.

Det är inte ofta som det blir så när det är en infekterad vårdnadstvist, ofta blir det att den som spelat fulast spel (läs mamman) vinner ensam vårdnad om barnen och därmed förlorar barnen kontakten med den andra föräldern.

Annonser

One thought on “Man vet aldrig hur det går…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s