240128 16.30 premiär DELA!

Del 1 2021 https://youtu.be/tnKI9KZHM9M?si=i8wAs10qibkiAmTL

https://ompa.se/

http://peterosterbergphd.blogspot.com/2023/05/foraldraalienation-barn-som-tvingas.html?m=1

Föräldraalienation (FA/PA) handlar om att en förälder, oftast en mamma som på olika sätt hindrar ett barn från att träffa sin pappa, dvs. umgängessabotage. Förklaringen till dessa kvinnors beteende är sannolikt relationsagressivitet (Crick & Grotpeter, 1995; Hyde, 2005) som funktion av mental ohälsa (Complex Childhood Trauma). Därmed faller [kvinnors] Föräldraalienation inom ramen för fenomenet våld i nära relationer (från engelskans domestic violence). Notera. Den här typen av våld i nära relationer är bara möjligt genom juridisk tillämpning av principen Mater semper certa est.

Oavsett vem som utför denna misshandel som i princip blir omöjlig utan stöd av myndigheter såsom socialtjänsten och domstol, utföres den alltid av en mycket störd och skadad individ som inte på något sätt tar hänsyn till barnet och de skadliga konsekvenser som är ett livslångt faktum.

Tack Tolga som gjort denna film för att försöka nå ut med detta allvarliga problem som drabbar många barn i vårdnadstvister. 400000 drabbade barn i sverige. (Österberg 2004)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.